MILIONI MARIA
Η Μαρία Μηλιώνη έχει παρακολουθήσει μαθήματα αγιογραφίας και έχει λάβει βεβαίωση αγιογραφίας από τη Σχολή Καλλιτεχνικών Σπουδών Ερευνητικό Εργαστήριο Φωτογραφίας Βίντεο 2D, 3D Animation – Ηλεκτρονικής και Έντυπης Οπτικής Επικοινωνίας και Δημοσιότητας για το ακαδημαϊκό έτος 2015-16 από τα ΤΕΙ Αθήνας και εγκαυστικής.
Ζωγραφίζει με την τεχνική της τετραχρωμίας, αντλώντας τα θέματά της από τη μυθολογία και τον κόσμο των εννοιών.
Η τεχνική της τετραχρωμίας έρχεται πιο πίσω από το Βυζάντιο από την αρχαιότητα και τον Πολύγνωτο.
Πιστεύει ότι η ζωγραφική ως τέχνη δεν είναι μια ακαθόριστη προβολή στο χώρο αλλά μια ισχυρή δύναμη που συμβάλει στον εξευγενισμό της ψυχής, είναι η γλώσσα που μιλά στην ψυχή.
Ο καλλιτέχνης οφείλει να αναπτύσσει και να διαμορφώνει τη ψυχή του και να καταδύεται μέσα σ’ αυτή.
Έτσι μόνο μπορεί να μεταδώσει μηνύματα. Μόνον έτσι μπορεί να αναπτυχθεί μια σχέση μεταξύ καλλιτέχνη και του θεατή που είναι καθαρά πνευματική.
Έχει λάβει μέρος σε πολλές ομαδικές εκθέσεις.
Έργα της βρίσκονται σε ιδιωτικές συλλογές και ναούς
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ :
ΤΗΛ. ΚΙΝ. +30 6976831760
Email : maria_miliwni@yahoo.gr
Εάν επιθυμείτε να αγοράσετε το πρωτότυπο, απευθυνθείτε κατευθείαν στους καλλιτέχνες
Si vous souhaitez acheter l'original, contactez directement l'Artiste
Εγκαυστική
Με τον όρο πορτραίτα Φαγιούμ εννοείται το σώμα των προσωπογραφιών που φιλοτεχνήθηκαν από τον 1ο έως τον 3ο αιώνα από συνεχιστές της ύστερης ελληνιστικής παράδοσης της Αλεξανδρινής Σχολής και διασώθηκαν ως τη σημερινή εποχή. Τα πορτραίτα ανακάλυψε και ανέφερε πρώτος ο Ιταλός περιηγητής Πιέτρο ντε λα Βάλλε (Pietro Della Valle) το 1615[2]. Αυτά τα νεκρικά πορτραίτα, προορισμένα για ταφική χρήση, πήραν το όνομά τους από την όαση Φαγιούμ, 85 χλμ νότια του Καΐρου, επειδή εκεί ανακαλύφθηκαν τυχαία τα πρώτα δείγματά τους.
Άριστα διατηρημένα εξαιτίας του ξηρού κλίματος της αιγυπτιακής ερήμου, τα πορτραίτα Φαγιούμ είναι ζωγραφισμένα είτε με την εγκαυστικήτεχνική ή με την τεχνική της τέμπερας. Οι τεχνικές αυτές προέρχονται από την αρχαιοελληνική ζωγραφική παράδοση, που συνεχίστηκε στις πρωτοχριστιανικές εγκαυστικές εικόνες που φυλάσσονται σήμερα στη μονή της Αγίας Αικατερίνης στο Σινά.
Η εγκαυστική τεχνική χαρακτηρίζεται από το λιωμένο κερί που, με τη βοήθεια του «καυτηρίου», του πινέλου ή του «κέστρου», απλωνόταν πάνω στο ξύλο ή το πανί που έπρεπε να ζωγραφιστεί. Το κερί απλωνόταν ομοιόμορφα στη ζωγραφική επιφάνεια και πάνω του ο καλλιτέχνης εκτελούσε την παράσταση που επιθυμούσε. Στο έργο σε αρκετές περιπτώσεις και ανάλογα με την οικονομική επιφάνεια του νεκρού χρησιμοποιούνταν φύλλα χρυσού, με τα οποία αποδίδονταν διακοσμητικοί στέφανοι και κοσμήματα.
Ο τρόπος που ζωγράφιζαν τα Φαγιούμ : Κερί μέλισσας με σκόνες αγιογραφίας σε ξύλο
PAINTED BY BYZANTINE WAY - ΒΥΖΑΝΤΙΝΟΤΡΟΠΑ
Αυγοτέμπερα σε προετοιμασμένο ξύλο (κόντρα πλακέ θαλάσσης)
Σειρά "Φως Ελληνικό"
Λάδι σε καμβάTranslate This Page